Mistä kaikki alkoi ?

Se ensimmäinen ainekirjoitus koulun alaluokilla...

Elettiin vuotta 1959 Urjalan Menosten kylässä, keskellä hämäläistä maalaismaisemaa.  Välimaan perhe oli muuttanut isän työn perässä Urjalaan muutamaa vuotta aiemmin ja nyt myös perheen kuopus pääsi aloittamaan koulunsa.

Olin heti ensiluokilta lähtien kova lukemaan, eikä koulun pieni kirjasto tahtonut millään riittää minulle. Mutta opettajani Aino Ruhanen auttoi siinäkin asiassa ja lainasi kirjoja omasta kirjastostaan luettavakseni.

Ensimmäiset ainekirjoitukseni, kuten niitä siihen aikaan kutsuttiin, olivat sekavia ja vallattomia. Mutta ne kehittyivät pikku hiljaa ja jo kolmannella luokalla taisin saada ensimmäisen kymppini, josta olin todella onnellinen.

Seuraavien vuosien aikana kirjoitin kouluissa monenlaisia sepustuksia, mutta koskaan en päässyt sen pidemmälle.

Siirryttyäni työelämään työni käsitti erilaisien dokumenttien laatimista ja sainkin usein työtovereiltani palautetta niiden sisällön runsaudesta. Eikös tuon asian voisi kertoa vähän lyhyemminkin!

Muutamaan otteeseen uskalsin jopa ajatella oman kirjankin kirjoittamista, mutta aina se jäi vain ajatuksen asteelle. Ehkä sitten joskus eläkepäivillä....

Ja sittenhän ne eläkepäivät koittivat. Ja kun uskalsin ajatukseni jossain yhteydessä sanoa ystäväpiirissä jopa ääneen, oli pakko oikeasti aloittaa.

Alkuvuodesta 2018 avasin vihdoinkin tietokoneen ja kirjoitin ensimmäisen lauseen. Ja sen jälkeen siitä ei tahtonut tulla useaan kuukauteen loppua lainkaan. Kirjoitin ensimmäiset 300 sivua noin kahdessa kuukaudessa, mutta sen jälkeen piti vielä suorittaa editointityö.

Siinä meni sekä itseltäni että Arja-vaimolta melkein toiset kaksi kuukautta käydä teksti vielä kertaalleen läpi ja korjata kaikki kirjoitusvirheet, joita toki löysimme melkoisesti. 

Ja tätä edelläkin käyttämääni "toki" sanaa viljelen aivan liikaa, joten yritän seuraavissa kirjoissani päästä siitä pikku hiljaa eroon.

Keijo Välimaa
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!